Clicky


Jongen (16) aangehouden voor mishandelen leraar in Bergen op Zoom

Jongen (16) aangehouden voor mishandelen leraar in Bergen op Zoom
12-11-2021 11:51 | Misdaad | auteur Redactie

BERGEN OP ZOOM - Een 16-jarige jongen uit Steenbergen is donderdag aangehouden voor mishandeling van een leraar. Hij wordt verder verdacht van verschillende strafbare feiten die hij die ochtend zou hebben gepleegd, het vernielen van een ruit op die school en het vernielen van de cel/ophoudkamer waarin hij op het politiebureau werd geplaatst, meldt de politie.

Bij de jongen werd op school in Bergen op Zoom een mes aangetroffen door de betreffende docent. Het mes werd van de jongen afgepakt maar hij was het daar niet mee eens en stompte de docent in het gezicht. Deze raakte licht gewond door de klap. Hierna ging de jongen er vandoor en gooide een ruit van de school in.

De politie werd gebeld en even later hielden agenten hem aan. Hij is overgebracht naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Voordat hij een verklaring aflegde besmeurde hij de ophoudkamer waar hij in moest wachten. De ophoudkamer moest door een gespecialiseerd bedrijf worden schoongemaakt.

Tegen de jongen is aangifte gedaan. Door de politie zijn getuigen gehoord. De tiener is later overgebracht naar een gesloten instelling waar een hulpverleningstraject wordt gestart. Het mes is in beslag genomen en wordt vernietigd.