Clicky

 
Transport Online - Kabinet hervat Catshuisoverleg over coronabesmettingen

Kabinet hervat Catshuisoverleg over coronabesmettingen

Kabinet hervat Catshuisoverleg over coronabesmettingen
11-11-2021 19:46 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een deel van het demissionaire kabinet is opnieuw bijeen in het Catshuis om te praten over de aanpak van het coronavirus. Eerder op de dag werd het overleg afgebroken, naar verluidt omdat de bewindslieden het nog niet eens konden worden over de te volgen koers. Vrijdag moeten besluiten worden genomen, dan is er ook weer een persconferentie.

De discussie in het Catshuis verliep volgens ingewijden eerder op de dag moeizaam. Vanwege het hoge aantal besmettingen is inmiddels moeilijk meer vast te stellen waar mensen worden aangestoken. Dat maakt het ook weer moeilijker om nieuwe maatregelen te onderbouwen.

Een betrokkene sprak van "enorme verdeeldheid". Er zijn flinke zorgen over het draagvlak voor nieuwe maatregelen, en hoeveel er nog kan worden gevraagd van mensen die voor vaccinatie hebben gekozen. Zij zijn verhoudingsgewijs maar verantwoordelijk voor een klein deel van de ziekenhuisopnames.

Korte termijn

De vraag is wat voor maatregelen het kabinet op korte termijn kan nemen. Het verplichten van 1,5 meter afstand kan bijvoorbeeld niet van de ene op de andere dag, omdat hier een wetswijziging voor nodig is. Hetzelfde geldt voor de toepassing van het coronatoegangsbewijs op meer plekken dan nu het geval is.

Dan blijven maatregelen over als een vroegere sluiting van de horeca, placering of het sluiten van bepaalde sectoren. Het onderwijs lijkt volgens ingewijden vooralsnog buiten schot te blijven.

Sinds het overleg 's middags werd afgebroken, is duidelijk geworden dat het aantal besmettingen een nieuw record heeft bereikt. Het afgelopen etmaal zijn meer dan 16.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden