Clicky

 
Transport Online - Ook Scania straks spiegelloos dankzij Scania Mirror View Camera

Ook Scania straks spiegelloos dankzij Scania Mirror View Camera

Ook Scania straks spiegelloos dankzij Scania Mirror View Camera
11-11-2021 14:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREDA - Naast de nieuwe aandrijflijn en diensten introduceert Scania ook verschillende functies en opties voor hun premium trucks. De meest in het oog springende verandering is het nieuwe Scania Mirror View Camera-systeem (SMVC), waarvan de unieke oplossingen de human-machine-interface met betrekking tot digitale spiegels naar een geheel nieuw niveau tillen. Een vernieuwde bekledingslijn en kleurstellingen voor het interieur en vier verschillende opties voor bedden zijn enkele van de andere nieuwe items die de chauffeur extra comfort en een superieure uitstraling bieden.

“Bij de ontwikkeling van ons Scania Mirror View Camera-systeem hadden we de duidelijke ambitie om iets nieuws aan ons aanbod toe te voegen", zegt Peter Hellberg, Product Manager bij Scania Accessories. “Door de camera-unit bij de deur te plaatsen, net onder de zijruit, wordt de verbinding tussen wat de camera ziet en wat de chauffeur ervaart op het display natuurlijk en instinctief in vergelijking met wanneer de camera elders in de cabine zou zijn geplaatst.”

Een truck met SMVC biedt een veel beter zicht rond de A-stijlen, een duidelijk voordeel bij het manoeuvreren op lastige kruispunten en in drukke stedelijke gebieden. Het bekijken van de 12,3 inch displays met hoge resolutie is eenvoudig omdat ze aan de A-stijl zijn geplaatst, zodat er niet meer dan minimale oogbewegingen nodig zijn om een volledig beeld te krijgen.

“Het unieke ontwerp van ons spiegelsysteem betekent dat de chauffeur altijd het uiteinde van het voertuig op het display kan zien”, zegt Hellberg. “Ook is het camerasysteem eenvoudig en op een natuurlijke manier aan te passen aan verschillende voertuigcombinaties. En zonder de traditionele spiegels neemt het gezichtsveld naast de A-stijlen duidelijk toe.”

Zowel als het schemert als 's nachts verbetert Mirror View de zichtlijnen zonder het nachtzicht van de chauffeur te verstoren. Het systeem is namelijk in staat om de schittering van direct licht van verkeer achter het voertuig te verzachten, dit reduceert de kans dat er ongewenst licht op het display verschijnt.

Het ontwerp van de camerabehuizingen (die kunnen worden gelakt zodat ze precies bij de truck passen) is grondig getest vanuit aerodynamisch oogpunt, om de luchtweerstand te beperken. De behuizingen zijn inklapbaar, hebben een efficiënte lekdorpel om te voorkomen dat de regen het zicht van de bestuurder vertroebelt, en de lenzen zijn verwarmd om te beschermen tegen weersinvloeden zoals mist, sneeuw en ijs.

“Omdat we in feite het onderste bevestigingspunt aan de buitenkant gebruiken voor de traditionele spiegels, kan SMVC achteraf worden gemonteerd op de meeste NTG-trucks”, zegt Hellberg. “Al met al biedt deze oplossing toegevoegde waarde voor de klant, meer veiligheid en een eersteklas gevoel, waarbij het niet uitmaakt of de oplossing wordt besteld voor een nieuwe truck of op een bestaande truck wordt gemonteerd.”

Verbeterde interieuropties

Tegelijkertijd met alle andere nieuwe mogelijkheden introduceert Scania nu - vijf jaar na de succesvolle lancering van de NTG - ook diverse upgrades en vernieuwingen voor het cabine-interieur. Nieuwe styling, stoffering en kleurstellingen worden toegevoegd of, in sommige gevallen, vervangen.

Scania komt ook met nieuwe opties voor stoffen voor de beddencollectie. De premium matrassen krijgen een volledig zwarte textielbekleding, terwijl de twee andere bedden bekleed worden met ton-sur-ton patronen. Ook het opklapbare tafeltje aan de passagierszijde is vernieuwd, met als resultaat een slanker, moderner uiterlijk.

“We blijven maar liefst vier verschillende Scania-matrassen aanbieden: Bonell-, Schuim-, Pocketvering- en Uitschuifbedden”, zegt Louise Törnsten, Product Analyst bij Scania Trucks. “Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze keuzemogelijkheden en een uitstekend slaapcomfort bieden, gebaseerd op onze ervaringen en de voorkeuren van onze klanten.”

Foto's

 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
 • HSM
  HSM

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden