Clicky

 
Transport Online - Bijna 1700 coronapatiënten in ziekenhuizen, meeste sinds 23 mei

Bijna 1700 coronapatiënten in ziekenhuizen, meeste sinds 23 mei

Bijna 1700 coronapatiënten in ziekenhuizen, meeste sinds 23 mei
11-11-2021 14:44 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stopt voorlopig nog niet met stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1699 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 23 mei.

De afgelopen dag steeg het aantal opgenomen patiënten met 52. Sinds vorige week donderdag nam de totale bezetting met 372 mensen toe. Precies een maand geleden, op 11 oktober, hadden de ziekenhuizen in totaal 479 mensen onder hun hoede, dus 1220 coronapatiënten minder.

Verpleegafdelingen kregen er netto 49 mensen met corona bij. Op die zalen liggen nu 1369 coronapatiënten, het hoogste aantal sinds 18 mei. Op de ic's liggen nu 330 Covid-19-patiënten. Dat aantal is de laatste paar dagen niet echt veranderd.

Instroom

De instroom neemt wel toe. Ziekenhuizen hebben de afgelopen dag 225 nieuwe mensen moeten opnemen omdat hun klachten te erg waren geworden. In de afgelopen week kwamen er gemiddeld zo'n 209 mensen per dag bij, het hoogste niveau sinds 17 mei. Volgens de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding stijgt dat gemiddelde nu voor de dertigste dag op rij.

De intensive cares behandelen verder 498 mensen met andere aandoeningen. Die zijn bijvoorbeeld behandeld vanwege kanker of ernstige hartklachten, of hebben een ernstig ongeluk gehad. Met deze 'non-Covidpatiënten' erbij liggen er 828 patiënten op de ic's. Die vleugels hebben momenteel capaciteit voor 1008 mensen, het hoogste aantal sinds 16 juli. Toch is dat niet genoeg. De ic's hebben 180 bedden over voor noodgevallen, terwijl dit er 188 moeten zijn. Het is de veertiende keer in de afgelopen zestien dagen dat ic's te weinig bedden achter de hand hebben.

Ruim drie weken geleden werd besloten om patiënten weer te spreiden over het land. Dit moet de druk op de ziekenhuizen verdelen en zo veel mogelijk voorkomen dat de zorg vastloopt. Op woensdag zijn tien mensen verplaatst naar een andere regio. Sinds de spreiding werd hervat zijn 146 mensen overgebracht naar andere regio's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden