Clicky


Feyenoord: bouwkosten nieuwe stadion vielen 180 miljoen hoger uit

Feyenoord: bouwkosten nieuwe stadion vielen 180 miljoen hoger uit
11-11-2021 12:15 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de plannen voor de bouw van een nieuw stadion in de koelkast gezet omdat de bouwkosten 180 miljoen euro hoger uitvallen dan het bedrag van 444 miljoen dat de club als maximum heeft gesteld . De club speelt voorlopig nog jaren in stadion De Kuip, zeiden commissarissen Toon van Bodegom en Gérard Moussault op een persconferentie.

"Omdat de plannen voor een nieuw stadion stilliggen zal de club meer geld moeten reserveren voor onderhoud van stadion De Kuip", zei Van Bodegom. Een bedrag wilde hij niet noemen.

Woensdag maakte de club bekend dat zij het stadionplan gaat heroverwegen en bereid is om alle opties, waaronder de verbouwing van het huidige stadion, open te houden. Donderdag vergadert de gemeente over de ontstane situatie. De stad zou 135 miljoen euro bijdragen aan het stadion, de grond en de infrastructuur van het megaproject Feyenoord City.

De club wilde niets zeggen over de mogelijke komst van Dennis te Kloese als algemeen directeur van Feyenoord. De 47-jarige Te Kloese is topkandidaat om Mark Koevermans op te volgen, die vooral als gevolg van bedreigingen vanuit de achterban opstapt. Koevermans vertrekt op 1 december.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE