Clicky

 
Transport Online - Scholz: Duitsland heeft meer coronaregels nodig voor de winter

Scholz: Duitsland heeft meer coronaregels nodig voor de winter

Scholz: Duitsland heeft meer coronaregels nodig voor de winter
11-11-2021 11:35 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

BERLIJN - Duitsland heeft volgens kanselierskandidaat Olaf Scholz meer coronamaatregelen nodig "om de winter door te komen". De waarschijnlijke opvolger van bondskanselier Angela Merkel heeft in het parlement gezegd dat extra maatregelen genomen moeten worden voor het terugdringen van de vele coronabesmettingen waarmee het land nu worstelt.

"Wat we nu nodig hebben, is dat het land samen één kant op trekt, zodat we deze winter doorkomen", aldus Scholz in het parlement. De leider van de sociaaldemocraten (SPD) onderhandelt met de Groenen en de liberale FDP over een nieuwe coalitie. Zij hebben in het parlement nieuwe coronamaatregelen voorgesteld, waaronder het weren van ongevaccineerden op bepaalde locaties.

Merkel wil dat er strengere maatregelen komen om de "dramatische" stijging van het aantal besmettingen tegen te gaan. Zij heeft opgeroepen tot een nieuw overleg tussen de federale regering en de leiders van de deelstaten. Die vindt volgens Scholz volgende week plaats.

Scholz heeft ook gezegd dat meer mensen zich moeten laten vaccineren. In het land is 75 procent van de bevolking vanaf 12 jaar volledig ingeënt. Met name tieners zijn terughoudend. Volgens de regering raken nu met name ongevaccineerde mensen besmet. Sommige ziekenhuizen kunnen de toestroom van coronapatiënten niet meer aan, met name in het oosten van het land. Zij moeten patiënten naar andere delen van het land overplaatsen. In de zwaarst getroffen gebieden worden of zijn al extra coronamaatregelen ingevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden