Clicky

 Schiphol pleit in Glasgow voor versnelling verduurzaming luchtvaart

Schiphol pleit in Glasgow voor versnelling verduurzaming luchtvaart
11-11-2021 11:35 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

GLASGOW/SCHIPHOL - CEO Dick Benschop van Royal Schiphol Group pleit vandaag op de klimaattop in Glasgow voor een versnelling van de verduurzaming van luchtvaart. Dat doet hij op het Sustainable Aviation Fuel Ambassadors event, georganiseerd door het World Economic Forum en de Britse overheid.

Benschop: “De productie en het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen moeten worden aangejaagd. Samenwerking tussen overheden, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigbouwers en brandstofproducenten is essentieel. Het is zaak zo snel mogelijk bedrijven en passagiers de mogelijkheid te bieden om, deels, op duurzame brandstof te vliegen. We gaan bewegen van compensatie van CO2-uitstoot naar echt duurzaam vliegen. Dat is de nieuwe ontwikkeling. Mijn hoop is dat de markt meer gaat doen dan de regels vragen. Dan kunnen we het dilemma rond duurzaam vliegen oplossen.”

In de nieuwe havengelden van Schiphol komt een stimulans voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof. Luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol biobrandstof of synthetische brandstof tanken, ontvangen respectievelijk 500 euro en 1000 euro per ton duurzame brandstof. Vooralsnog kan deze bijdrage in drie jaar oplopen tot 15 miljoen euro.

Mission Possible Partnership

Vlak voor de start van de klimaattop trad Dick Benschop toe tot het nieuw opgerichte bestuur van het Mission Possible Partnership. Het partnership werkt samen om enkele van 's werelds meest Co2-intensieve sectoren te transformeren. Het bestuur bestaat uit topmensen uit diverse sectoren. Andere leden van het bestuur zijn onder meer Martin Brudermüller (CEO BASF), Aditya Mittal (CEO ArcelorMittal), Charlotte Pera (Vice President for strategy and programs at Bezos Earth Fund) en Barbara Frei (Executive Vice-President, Industrial Automation Schneider Electric).

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions