Clicky

 
Transport Online - Nieuwe cao voor werknemers distributiecentra en supermarkten

Nieuwe cao voor werknemers distributiecentra en supermarkten

Nieuwe cao voor werknemers distributiecentra en supermarkten
11-11-2021 11:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De mensen die werken in supermarkten en distributiecentra krijgen een nieuwe cao. Een kleine meerderheid van de leden van de FNV (55 procent) heeft ingestemd met het eindbod van werkgeversorganisaties VGL en Vakcentrum.

Michiel Al, bestuurder FNV Handel: "Wij hebben het eindbod van de supermarktbazen negatief voorgelegd. Hoewel de loonsverhoging redelijk is, vinden we het in zijn geheel een mager bod. Maar onze leden stemmen voor, dus zullen wij tekenen voor deze cao."

De cao heeft een looptijd van drie jaar, met terugwerkende kracht van 1 juli 2020 tot en met 1 juli 2023. De lonen gaan in die tijd met negen procent omhoog.

De toeslag voor het werken op zondag gaat per 1 januari 2022 met de helft omlaag. Uitzondering zijn de medewerkers die nu op zondag werken (en dit blijven doen). Zij behouden hun toeslag nog drie jaar. Per 1 januari 2025 is de toeslag voor de hele sector gehalveerd.

Ook is er voor een beperkte groep een regeling voor vervroegd uittreden (RVU). Wie veertig jaar in dienst is bij dezelfde baas kan één jaar eerder stoppen met werken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden