Clicky

 
Transport Online - Hinder voor maritiem dienstverlener SBM Offshore door corona

Hinder voor maritiem dienstverlener SBM Offshore door corona

Hinder voor maritiem dienstverlener SBM Offshore door corona
11-11-2021 09:51 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

AMSTERDAM - Maritiem dienstverlener SBM Offshore blijft naar eigen zeggen hinder ondervinden van de coronapandemie. Dat komt bijvoorbeeld omdat personeel te maken heeft met de beperkende maatregelen tegen het virus waardoor zakenreizen worden bemoeilijkt. SBM kampt daarnaast ook met verstoringen in de toeleveringsketen, hogere grondstofkosten en sluiting van scheepswerven door corona-uitbraken.

SBM levert hoofdzakelijk zogenoemde FPSO's, dat zijn grote productieschepen voor de winning van olie en gas op zee. Zo kwam eind vorige maand de FPSO Liza Unity aan voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Guyana om volgend jaar te beginnen met olieproductie.

De onderneming zegt dat de mate waarin de uitdagingen opgevangen kunnen worden per project verschilt, maar dat de winstgevendheid hoog blijft en dat solide resultaten zijn behaald in het derde kwartaal. Het bedrijf met een notering in de Amsterdamse MidKap boekte een onderliggende omzet van meer dan 1,7 miljard dollar, omgerekend 1,5 miljard euro. Dat is vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting op de cijfers dat er sterke prestaties werden geleverd ondanks de uitdagingen door corona.

Het bedrijf stelt dat dit jaar al voor een recordbedrag van 4,1 miljard dollar aan projectfinanciering is afgesloten. Het orderboek staat volgens SBM op een recordniveau.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden