Clicky

 
Transport Online - DAF LF met unieke opbouw voor tuin- en potgrond

DAF LF met unieke opbouw voor tuin- en potgrond

DAF LF met unieke opbouw voor tuin- en potgrond
10-11-2021 11:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HAZERSWOUDE-DORP - Hoe los je tuinaarde of potgrond op moeilijk te bereiken plekken? Kooter Transport B.V. uit Hazerswoude-Dorp heeft daarvoor recent een DAF LF 260 bulkauto in gebruik genomen waarmee dat prima gaat. De truck is wendbaar door zijn zeer korte draaicirkel. De bulkopbouw met aan de achterzijde een vernuftige in vele standen te manoeuvreren transportband doet de rest. De bijzondere creatie is het resultaat van samenwerking tussen DAF-dealer BLOM-DSW Zoeterwoude en VDB Engineers, eveneens uit Hazerswoude-Dorp.

“We wilden ter vervanging van onze bulkauto uit 2000 een nieuwe waarmee we letterlijk overal en in alle hoeken en standen tuinaarde en potgrond precies op de juiste plek kunnen afleveren”, vertelt Aard-Jan Kooter. Dat had letterlijk wat voeten in de aarde maar het is gelukt. Met volle tevredenheid werkt Kooter Transport B.V. sinds kort met de jongste aanwinst, de DAF LF 260 4x2.

Vernuft zit in wendbare transportband

“De opbouw is het meest complexe deel en dan met name de transportband aan de achterzijde die we gebruiken voor het lossen. Die kan in allerlei hoeken, standen en verschillende hoogtes worden gezet. Bijvoorbeeld om de aarde rechtstreeks in de kruiwagen van een hovenier te dumpen. Dan hoeft die het niet op te scheppen, dat scheelt tijd en spaart het lichaam. Met de band kunnen we zelfs onder een hoek lossen tussen twee geparkeerde auto’s door.”

Op afstand radiografisch te besturen

Kooter Transport B.V. levert tuinaarde en potgrond aan kwekers, hoveniers en particulieren. Dat betekent aflevering op de meeste uiteenlopende adressen, soms met smalle toegangspaden. Dus de wendbare DAF LF met de slimme opbouw is dan een uitkomst. Kooter: “Andere handige zaken zijn de automatische afdeknetten en de mogelijkheid om alles dus ook de transportband op afstand radiografisch te besturen.”

Totaalpakket resultaat van samenwerking

VDB Engineers heeft de best wel uniek te noemen opbouw op maat en naar wens ontwikkeld. Het totale pakket van mechaniek, hydrauliek, elektronica, tekening maken tot aan keuren en oplevering is begeleid door dit nog jonge bedrijf, dat ook specialist is in machinebesturing met behulp van PLC-techniek. Kooter: “BLOM-DSW heeft de benodigde technische ondersteuning, voorbereiding en elektronische voorzieningen aan de DAF LF op zich genomen. De DAF LF is al een smalle uitvoering maar zelfs de spiegels zijn nu nog omgedraaid zodat ze strak tegen de cabine zitten. Daardoor is hij nog smaller. Alles is kortom gedaan en uitgevoerd om dit voertuig optimaal in te kunnen zetten.”

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats