Clicky

 
Transport Online - Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3

Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3

Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3
10-11-2021 11:08 | Offshore | auteur Redactie | Esther van der Wal

PAPENDRECHT - Boskalis heeft een contract verworven voor de installatie van de inter-arraykabels voor de offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3. Het contract is door Ørsted toegekend en omvat het transport, de installatie en het begraven van in totaal 106 inter-array kabels.

Het project zal worden uitgevoerd met het kabellegschip Boka Ocean. Dit 136 meter lange schip werd eerder dit jaar aangekocht en wordt voorzien van een kabeldraaitafel van 4.000 ton. De voorbereidingen voor het project zullen binnenkort van start gaan en de kabellegwerkzaamheden zullen begin 2024 worden uitgevoerd.

De offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3 hebben een capaciteit van respectievelijk 900 MW en 242 MW. Beide windparken bevinden zich in het Duitse deel van de Noordzee. Gecombineerd zullen deze twee offshore windparken groene stroom leveren aan circa 1,2 miljoen Duitse huishoudens. De gunning van het contract is afhankelijk van een definitieve investeringsbeslissing door Ørsted. ‎

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met het ontwikkelen van opwekcapaciteit voor duurzame energie in verband met klimaatverandering en groeiend energieverbruik.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions