Clicky

 
Transport Online - Samskip start proef met biobrandstof op Samskip Innovator

Samskip start proef met biobrandstof op Samskip Innovator

Samskip start proef met biobrandstof op Samskip Innovator
09-11-2021 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Shortsea-operator Samskip kondigt weer een ander schip in zijn vloot aan dat op biobrandstof vaart. Na het nieuws van vorige week dat de Samskip Endeavour duurzame biobrandstoffen als nieuwe standaard zal gebruiken, versterkt Samskip haar inzet voor een groenere scheepvaart verder door de M/V Samskip Innovator te bunkeren met biobrandstof.

De Samskip Innovator, een containerschip van 800 TEU dat normaal gesproken op traditionele brandstof vaart, is tot medio december een proef gestart om op biobrandstof te varen. Het gebruik van biobrandstof op het schip zal bij een succesvolle proefvaart worden uitgebreid.

Deze brandstof, MDF1-100, wordt geproduceerd uit gebruikte frituuroliën, die nu kunnen dienen als grondstof voor hoogwaardige duurzame biobrandstoffen. Het getal 100 staat voor het aandeel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, wat betekent dat MDF1-100 voor 100 procent uit organische afvalproducten bestaat.

"We zijn zeer gemotiveerd om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en nemen concrete maatregelen. Door op grotere schaal biobrandstoffen te gebruiken, maken we oude oliën klimaatvriendelijker'', zegt Frédéric Leca, Chief Operating Officer bij Samskip.

"Door meer dan 80 procent te besparen op de CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele fossiele brandstoffen, is de reductie van de uitstoot aanzienlijk. Gebruik maken van deze duurzame mariene biobrandstof is de toekomstbestendige weg. We roepen alle vervoerders in onze branche op om concrete maatregelen te nemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, hoe groot of klein deze ook is. Alleen samen kunnen we een betere toekomst voor onze planeet realiseren.''

De aankondiging komt op een moment dat de industrie overschakelt van traditionele brandstoffen naar groenere alternatieven om duurzamer te worden en richting decarbonisatie te gaan. Dankzij de schaalbaarheid van duurzame biobrandstof voor de zee kunnen vervoerders effectief voldoen aan toekomstige regelgeving inzake koolstofreductie tegen 2030 en 2050. De brandstof wordt geproduceerd en geleverd door de jarenlange partner GoodFuels van Samskip.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden