Clicky

 
Transport Online - Aanhouding in onderzoek naar grote wapenvondst in Eindhoven

Aanhouding in onderzoek naar grote wapenvondst in Eindhoven

Aanhouding in onderzoek naar grote wapenvondst in Eindhoven
09-11-2021 14:08 | Binnenland | auteur Redactie

EINDHOVEN - In een onderzoek van de afdeling Opsporing van de Dienst Infrastructuur (Landelijke Eenheid) zijn dinsdag in Eindhoven drie doorzoekingen verricht en is een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezit van vuurwapens en grootschalige handel in verdovende middelen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs, meldt de politie.

Het onderzoek startte in april 2021 na een aanzienlijke wapenvondst in Eindhoven. In meerdere auto’s in de parkeergarage onder een appartementencomplex werden een arsenaal aan (automatische) vuurwapens, handgranaten en munitie aangetroffen, net als verdovende middelen en grondstoffen daarvan.

Naar aanleiding van deze vondst werd verder onderzoek ingesteld. Hierbij werd de 34-jarige verdachte geïdentificeerd als een gebruiker van een telefoon met versleutelde communicatiediensten. Uit de grote hoeveelheid en inhoud van de berichten bleek dat verdachte zich vermoedelijk bezighield met de grootschalige handel in verdovende middelen en grondstoffen voor synthetische drugs.

Na zijn arrestatie werd de woning van de verdachte doorzocht. Ook een ander huis in Eindhoven en een garagebox werden doorzocht. Enkele duizenden euro’s aan contanten werden aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen de komende tijd worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions