Clicky

 
Transport Online - Gasprijzen Europa dalen nu Russen gaskraan open lijken te zetten

Gasprijzen Europa dalen nu Russen gaskraan open lijken te zetten

Gasprijzen Europa dalen nu Russen gaskraan open lijken te zetten
09-11-2021 12:02 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

AMSTERDAM - De Europese aardgasprijzen daalden na signalen dat Rusland de gaskraan naar Europa geleidelijk aan verder lijkt open te draaien. De Russische president Vladimir Poetin beloofde al langer meer gas te zullen leveren en lijkt nu de daad bij het woord te voegen.

De prijzen voor de in Nederland verhandelde termijncontracten voor gas daalden dinsdag met meer dan 6 procent nadat gegevens erop wezen dat er meer Russisch gas via Oekraïne naar Europa wordt getransporteerd. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zou ook meer capaciteit op het gasnet hebben geboekt voor het vullen van Europese opslagplaatsen.

Europa's grootste leverancier had eerder beloofd de gasstromen naar de regio vanaf maandag op te voeren, nadat Poetin Gazprom had opgedragen zijn Europese opslagplaatsen te vullen. Maar de extra leveringen konden pas beginnen op het moment dat Gazprom binnenlandse voorraden had aangelegd.

Gasprijzen verdrievoudigd

De Europese gasprijzen zijn dit jaar meer dan verdrievoudigd doordat Rusland de leveringen aan banden legde. Dat gebeurde op het moment dat ladingen vloeibaar gemaakt aardgas (lng) werden omgeleid naar Azië. Dat betekende voor Europa dat het winterseizoen werd begonnen met de laagste voorraden in meer dan tien jaar.

De gasstromen van Rusland naar Europa zijn nu nog altijd niet op het niveau van een normale winter. Tegelijkertijd wordt er de komende dertig dagen een koudegolf verwacht, waardoor de gasprijzen mogelijk weer zullen stijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions