Clicky

 
Transport Online - Volvo Bus haalt weer een grote order binnen voor 200 bussen in Zweden

Volvo Bus haalt weer een grote order binnen voor 200 bussen in Zweden

Volvo Bus haalt weer een grote order binnen voor 200 bussen in Zweden

GÖTEBORG - Openbaar vervoerbedrijf Transdev heeft 200 bussen besteld. Het merendeel zijn Volvo 8900 RLE-bussen en 39 daarvan zijn Volvo 9700 DD, dubbeldekkers voor gebruik in regionaal verkeer ten noorden van Stockholm. De dubbeldeksbussen zullen een populaire pendelroute naar de hoofdstad bedienen.

Volvo Buses heeft weer een belangrijke order ontvangen in Zweden, dit keer zullen 200 bussen worden geleverd aan twee woon-werkgebieden in de buurt van Stockholm.

De Transdev-order volgt op de recente bevestiging van verschillende grote contracten voor Volvo Bus in Zweden, waaronder één voor 122 elektrische bussen. Het komt minder dan een jaar na de succesvolle implementatie van 145 elektrische Volvo 7900 Electric Artic-bussen in samenwerking met Transdev in Göteborg eind 2020.

Martin Spjern, Key Customer Manager, Volvo Buses Zweden, zegt: “We zijn verheugd dat we nog een belangrijk contract hebben gekregen van onze naaste partner Transdev. Onze succesvolle samenwerkingen, met name in de steden van Zweden, in combinatie met het vermogen van Volvo Bus om betrouwbare, lokale serviceondersteuning te bieden, waren de sleutel tot het binnenhalen van de deal.”

De eerste levering vindt plaats in Norrtälje, ten noorden van Stockholm, waar de bussen in augustus 2022 van start gaan. Vanaf hier zullen de nieuwe Volvo 9700 DD-bussen comfortabele, directe diensten bieden op een bestaande route naar de hoofdstad. De Volvo 8900 RLE-bussen, met een lengte van 12 en 15 meter, zullen ingezet worden in regionaal verkeer en op woon-werktrajecten.

De tweede levering aan Täby in het noorden van Stockholm vindt plaats in november 2022 en bestaat ook uit Volvo 8900 RLE-bussen en Volvo 9700 dubbeldekkers. De bussen rijden in plaatselijk en woon-werkverkeer.

Mattias Galante, projectmanager die verantwoordelijk is voor de lancering van de twee contracten in Norrtälje en Norrort bij Transdev, zegt: “Ons belangrijkste doel is om passagiers in en rond Stockholm veilige, betrouwbare, comfortabele en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden. Dit betekent dat we bussen van hoge kwaliteit nodig hebben met snelle en efficiënte serviceondersteuning en een hoge focus op duurzaamheid in de hele supply chain. Volvo Bus voldoet aan onze eisen en verwachtingen.”

De premium touringcar Volvo 9700 DD biedt plaats aan maximaal 96 passagiers. Hij is voorzien van WiFi en elke stoel heeft een USB-poort.

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions