Clicky

 
Transport Online - Betrokken partijen: woensdag meer informatie over Feyenoord City

Betrokken partijen: woensdag meer informatie over Feyenoord City

Betrokken partijen: woensdag meer informatie over Feyenoord City
08-11-2021 23:23 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Feyenoord en de gemeente Rotterdam komen woensdag met meer informatie over hoe het verder moet met de plannen voor het nieuw te bouwen voetbalstadion van de Rotterdamse club, meldt de woordvoerster van de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils van Grote Projecten. Het nieuwe onderkomen is onderdeel van Feyenoord City, het omvangrijke project in Rotterdam-Zuid.

Maandag was er op het Rotterdamse gemeentehuis overleg tussen vertegenwoordigers van de club, het stadion, de bouwers en de gemeente. Over wat daar besproken is wilde de woordvoerster niets zeggen.

Het AD meldt maandag dat Feyenoord aanstuurt op een adempauze van een jaar. De clubleiding wil de komende twaalf maanden nadenken over wat het beste is voor de toekomst van de club. De regionale omroep Rijnmond meldde zaterdag dat Feyenoord de komst van een nieuw stadion niet meer ziet zitten, omdat de bouwkosten te hoog zijn opgelopen. Geen van de betrokken partijen wil dat bevestigen.

Gesprekken lopen al jaren

Voor de nieuwbouw van het stadion langs de Maas gingen alle partijen uit van een bedrag van 444 miljoen euro. Feyenoord heeft als voorwaarde om mee te doen aan het project altijd benadrukt dat de kosten niet hoger mogen worden.

De gesprekken over de komst van een nieuw stadion zijn al jaren aan de gang en zorgen voor verdeeldheid onder de achterban van Feyenoord. Het stadion is onderdeel van een groot gebiedsontwikkelplan, Feyenoord City, met ook de komst van onder meer 3700 woningen en winkels. In totaal zou er voor circa 1,5 miljard euro in het gebied worden geïnvesteerd door marktpartijen en de overheid.

Afblazen

Volgens een woordvoerder van Feyenoord City zou het afblazen van de bouw van het stadion niet betekenen de gebiedsontwikkeling stopt. "Die gaat gewoon door. Maar dan in aangepaste vorm. Hoe die aanpassing eruit komt te zien, weet niemand," zei hij afgelopen weekend.

Donderdag is er op verzoek van de fractie van 50Plus een debat in de Rotterdamse gemeenteraad over de ontstane situatie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden