Clicky

 
Transport Online - Nederlandse toeristen vast op Sardinië na corona-uitbraak

Nederlandse toeristen vast op Sardinië na corona-uitbraak

Nederlandse toeristen vast op Sardinië na corona-uitbraak
07-11-2021 23:25 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een groep Nederlandse toeristen zit al enige tijd vast in de Italiaanse stad Oristano op Sardinië omdat in het reisgezelschap corona is uitgebroken. In totaal 35 deelnemers aan de busreis naar de eilanden Sardinië en Corsica zijn besmet met het virus en zitten vast. De autoriteiten hebben de Nederlanders, die op reis zijn met Bolderman Reizen, in quarantaine geplaatst in een hotel.

"Wat een mooie reis had moeten worden, is veranderd in een regelrechte nachtmerrie. We zitten er doorheen", aldus René van der Pluijm, een van de deelnemers aan de vakantiereis die op 18 oktober begon en eigenlijk slechts twaalf dagen zou duren. Aanvankelijk bestond het reisgezelschap uit 44 reizigers die in quarantaine moesten, maar inmiddels hebben negen van hen het quarantainehotel mogen verlaten nadat zij negatief hadden getest. Een hotel dat volgens hem "meer lijkt op een gevangenis".

Volgens van der Pluijm heeft de verantwoordelijke Italiaanse arts tegen de groep gezegd dat niemand het gebouw mag verlaten tot ze een negatieve coronatest afleggen. Daarmee vreest hij dat hij en de andere Nederlanders nog veel langer vastzitten onder moeilijke omstandigheden. "We zitten eigenlijk de hele dag op onze kamers en het eten wordt voor je deur gezet. Vandaag hebben we voor het eerst tien minuten buiten mogen luchten", aldus Van der Pluijm.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is van de zaak op de hoogte en zegt gebonden te zijn aan de lokale voorschriften. "We vinden het ontzettend vervelend voor ze en doen wat we kunnen om hun ongewenste oponthoud zo goed mogelijk door te komen. Onze honorair consul op Sardinië staat in contact met deze mensen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden