Clicky


Trump: Misschien stopte Baldwin wel kogel in pistool op set Rust

Trump: Misschien stopte Baldwin wel kogel in pistool op set Rust
07-11-2021 19:15 | Buitenland | auteur ANP

Oud-president Donald Trump denkt dat acteur Alec Baldwin zelf de kogel in het pistool kan hebben gestopt waarmee hij op de set van de film Rust een cameravrouw heeft doodgeschoten. Trump stelde dit in The Chris Stigall Podcast.

Baldwin imiteerde oud-president geregeld in het programma Saturday Night Live. "Er is iets mis met Baldwin", stelt Trump in de podcast. "Hij is gestoord." De oud-president vindt het bizar dat een acteur het wapen richtte op de cameravrouw. "Dat is raar en onbegrijpelijk. En ook al ging het al mis bij de voorbereidingen, het blijft een ontzettend vreemd verhaal. Hoe kun je in godsnaam een wapen richten op iemand die niet eens meespeelt in een film?"

Ook de zoon van Trump, Donald junior, liet eerder al weten wat hij van het dodelijke incident vond. De zakenman droeg meerdere malen een T-shirt met daarop de tekst "Pistolen doden geen mensen, Alec Baldwin doodt mensen".

Het ongeluk vond plaats omdat er, door nog onbekende reden, een kogel in het wapen zat. De politie doet nog steeds onderzoek naar het incident. Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.