Clicky

 
Transport Online - Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen
07-11-2021 14:59 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is zondag verder gestegen, tot 1490. Dat zijn er 91 meer dan zaterdag en het hoogste aantal sinds 27 mei, toen er 1512 mensen in het ziekenhuis lagen die ziek waren door het coronavirus.

Uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) blijkt dat er zondag 305 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, op de intensive cares in Nederland liggen. Dat zijn er 17 meer dan zaterdag.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1185 coronapatiënten, 74 meer dan een dag eerder.

In totaal werden er 188 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 32 minder dan een dag eerder. Van die nieuwe patiënten gingen er 26 naar de ic's en 162 naar de verpleegafdelingen.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is de afgelopen weken behoorlijk gestegen, geeft het LCPS aan, en er zijn geen signalen dat die stijging gaat afnemen.

Vanwege de toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, spreidt het LCPS weer patiënten tussen zorgregio’s "zodat we de Covid-zorg verdelen en de zorg toegankelijk houden".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions