Clicky


Festival Travis Scott afgelast na doden en gewonden op eerste dag

Festival Travis Scott afgelast na doden en gewonden op eerste dag [+foto&video]
06-11-2021 10:50 | Buitenland | auteur ANP

HOUSTON - Het tweedaagse Astroworld Festival van rapper Travis Scott in Houston is afgelast nadat in het gedrang voor en in het stadion acht doden waren gevallen en talrijke mensen gewond zijn geraakt. Zeventien gewonden moesten naar een ziekenhuis, onder wie een kind van 10 jaar. Er waren zeker 50.000 fans op het festival afgekomen.

Vrijdag op de eerste festivaldag brak chaos uit toen festivalgangers de ingang en omheiningen van het NRG-Stadion in de Amerikaanse stad bestormden. Volgens brandweerchef Samuel Peña ontstond er ook paniek bij gedrang voor het podium en raakten meerdere bezoekers bewusteloos.

De doodsoorzaak van de overleden bezoekers is nog niet bekend. In totaal zijn vrijdag gedurende de dag en avond meer dan driehonderd mensen bij de eerste hulp op het festivalterrein behandeld. Hoeveel daarvan verwondingen opliepen in het gedrang is niet duidelijk.

Hoe de eerste festivaldag zo uit de hand heeft kunnen lopen, wordt nog onderzocht. Politiechef Troy Finner zei niet te willen speculeren over diverse geruchten, zoals het bericht dat "mensen met drugs werden geïnjecteerd". Finner zei dat de politie onder meer kijkt naar filmpjes die bezoekers tijdens het festival hebben gemaakt.

Het was de derde editie van het muziekfestival dat Scott in zijn geboorteplaats Houston houdt en heeft genoemd naar een pretpark in de buurt van het stadion, dat in 2005 zijn deuren sloot. Het was het eerste Astroworld Festival na de uitbraak van het coronavirus begin vorig jaar.