Clicky

 
Transport Online - Organisatie Limburgse 11e van de 11e wil schade verhalen

Organisatie Limburgse 11e van de 11e wil schade verhalen

Organisatie Limburgse 11e van de 11e wil schade verhalen
05-11-2021 20:24 | Binnenland | auteur ANP

ROERMOND - De Limburgse organisatie achter de 11e van de 11e onderzoekt op wie de schadepost van tussen de 100.000 en 150.000 euro verhaald kan worden. Die schade is ontstaan door het afblazen van het traditionele openingsfeest van het carnavalsseizoen donderdag in Roermond. De woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei, die het feest regelt, zei dat er kosten zijn gemaakt voor onder meer podiumbouwers, licht, geluid, artiesten en voor andere verplichtingen die moeten worden nagekomen. De woordvoerder spreekt van "politieke willekeur" en overweegt een kort geding.

Het spektakel in Roermond werd donderdagmiddag afgeblazen door voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg Noord. Hij werd in dat besluit gesteund door vijftien burgemeesters uit de regio. Volgens Scholten levert het feest, ondanks controle op QR-code, met de verwachte 17.000 bezoekers teveel risico's op voor de zorg.

"Dinsdagavond kregen we van Rutte groen licht, dus gingen we ervan uit dat alles kon doorgaan. Nog geen twee dagen later wordt het afgeschoten. Daar kun je als organisatie niet op anticiperen. We zoeken uit of we de rekening naar Den Haag of naar de veiligheidsregio gaan sturen, of dat er misschien een provinciaal fonds is dat ons kan helpen", aldus de woordvoerder.

De woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei zei het niet te kunnen uitleggen dat dit weekend 8000 fans de eindconcerten van Rowwen Hèze bezoeken in het Noord-Limburgse dorpje America, thuisbasis van de dialectband. "Ik snap het niet, in een tent, dat is niet te rijmen." Deze concerten mogen gewoon doorgaan, wel moet iedereen de QR-code tonen.

"Dit laten we niet zomaar voorbijgaan", zei de woordvoerder. "In Zuid-Limburg mag je wel feesten, niemand snapt er nog iets van, dit is toch pure willekeur! Een kort geding zou een duidelijk signaal afgeven."

De Statenfractie van de VVD laat vrijdag in vragen aan de provinciebestuur weten "zeer ontstemd te zijn over de ontstane situatie". Volgens de VVD is het "lastig uit te leggen" waarom in Zuid-Limburg wel kan wat in de rest van de provincie verboden is. De VVD wil dat de provincie maandag in gesprek gaat met de veiligheidsregio's om tot een heroverweging te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden