Clicky

 
Transport Online - Vier mannen uit de Achterhoek veroordeeld voor onder andere cocaïnehandel

Vier mannen uit de Achterhoek veroordeeld voor onder andere cocaïnehandel

Vier mannen uit de Achterhoek veroordeeld voor onder andere cocaïnehandel
05-11-2021 17:11 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt vier mannen uit de Achterhoek voor het plegen van meerdere drugsfeiten tot (deels) voorwaardelijke celstraffen en taakstraffen. Elke man had zijn eigen rol tijdens het plegen van deze strafbare feiten. 

De drugsfeiten vonden plaats tussen 1 februari 2017 en 28 augustus 2018. Twee broers uit Doesburg (34 en 37 jaar) maakten zich schuldig aan het verpakken en verkopen van coke. De rechtbank merkt dit duo aan als 'lopers'. Ze verdienden geen grote geldbedragen  met de cocaïneverkoop. De rechtbank legt aan beide mannen 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf op. Daarbij moeten ze een taakstraf van 150 uur uitvoeren.  

Andere broer ook veroordeeld

De 28-jarige – in Dieren woonachtige – broer van deze mannen maakte zich schuldig aan het meerdere keren bezitten van hennep. Ook trof de politie in zijn huis cocaïne, een balletjespistool en een katapult aan. De rechtbank legt hem werkstraf van 150 uur op. 

Ambulant begeleider

Tot slot maakte een 32-jarige man uit Doetinchem zich  schuldig aan het verkopen van de cocaïne en hennep aan de broers. De rechtbank neemt dit de man bijzonder kwalijk omdat hij de ambulant begeleider was van 1 van de broers. De man krijgt een celstraf van 281 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. Daarbij moet hij een taakstraf van 240 uur uitvoeren. De man zat  al ruim 3 maanden in voorarrest. Hij hoeft niet meer terug naar de gevangenisstraf omdat de zaak lang heeft geduurd en hij in die periode niet meer met politie en justitie in aanraking is gekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden