Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways neemt haar Airbus A380 vliegtuigen opnieuw in gebruik om de capaciteit voor de winterpiek te ondersteunen

Qatar Airways neemt haar Airbus A380 vliegtuigen opnieuw in gebruik om de capaciteit voor de winterpiek te ondersteunen

Qatar Airways neemt haar Airbus A380 vliegtuigen opnieuw in gebruik om de capaciteit voor de winterpiek te ondersteunen
05-11-2021 16:34 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Een Airbus A380 van Qatar Airways maakte eerder deze week voor het eerst in meer dan 18 maanden opnieuw een vlucht. Het vliegtuig werd van Doha International Airport (DIA) naar Hamad International Airport (HIA) gevlogen, nadat de luchtvaartmaatschappij met enige terughoudendheid de beslissing nam om de vloot terug in gebruik te nemen omwille van een aanhoudend capaciteitstekort.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen ten minste vijf van de tien A380-toestellen van de luchtvaartmaatschappij de komende weken op tijdelijke basis opnieuw in dienst genomen worden om de vlootcapaciteit op belangrijke winterroutes, waaronder Londen Heathrow (LHR) en Parijs (CDG), vanaf 15 december 2021 te ondersteunen.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat van Qatar wordt momenteel geconfronteerd met aanzienlijke beperkingen van de vlootcapaciteit door het aan de grond houden van 19 van haar Airbus A350-toestellen, opgelegd door de Qatar Civil Aviation Authority (QCAA) omwille van een versnelde slijtage van het oppervlak van de toestellen onder de laklaag.

De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs ook een deel van haar A330-vloot opnieuw in gebruik genomen na een aanhoudende stijging van de vraag naar capaciteit als gevolg van de versoepeling van de reisbeperkingen en de komende piekperiode van de wintervakanties, die naar verwachting zullen terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Door het recent aan de grond houden van 19 A350-vliegtuigen van Qatar Airways hebben we geen andere keuze dan een deel van onze A380-vloot tijdelijk terug in te zetten op belangrijke winterroutes. Het aan de grond houden van de vliegtuigen is te wijten aan een aanhoudend probleem betreffende een versnelde slijtage van het rompoppervlak onder de verf, wat nog steeds een onopgeloste kwestie is tussen Qatar Airways en de fabrikant en waarvan de hoofdoorzaak nog moet blijken.”

"Deze moeilijke beslissing weerspiegelt de ernst van de A350-kwestie en is bedoeld als een kortetermijnmaatregel om ons te helpen onze commerciële behoeften in evenwicht te brengen. Het betekent niet een permanente herintroductie van onze A380 vloot, die aan de grond gehouden werd vanaf het begin van de pandemie om meer brandstofefficiënte tweemotorige vliegtuigen in te zetten.”

"Eén van de grootste troeven van Qatar Airways is onze zeer flexibele vloot van uiteenlopende vliegtuigen. Dit betekent dat we niet afhankelijk zijn van een specifiek vliegtuigtype, en het stelt ons in staat om onze commerciële behoeften in evenwicht te brengen met onze verantwoordelijkheden om op elk moment een milieuvriendelijke vloot te handhaven. Met het oog op de toekomst blijven we ons inzetten om alternatieve oplossingen te vinden om de vraag van de klant te beantwoorden en het hoogste niveau van duurzaamheid en ervaring voor onze passagiers te behouden.”

"We blijven er bij Airbus sterk op aandringen om prioriteit te geven aan hun onderzoek naar de sluitende hoofdoorzaak van het probleem dat het A350-vliegtuigtype treft, en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk een permanente oplossing voorstellen om de schade te herstellen en de onderliggende hoofdoorzaak te verhelpen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden