Clicky

 
Transport Online - Coronavleugels van ziekenhuizen hebben het nog drukker gekregen

Coronavleugels van ziekenhuizen hebben het nog drukker gekregen

Coronavleugels van ziekenhuizen hebben het nog drukker gekregen
05-11-2021 15:17 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1350 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 29 mei.

Het aantal opgenomen patiënten is in de afgelopen dag met 23 gestegen. Het is de 27e keer in de afgelopen 28 dagen dat de bezetting in de ziekenhuizen toeneemt. Precies een maand geleden, op 5 oktober, lagen er 483 mensen in de ziekenhuizen. Dat betekent dat er bijna 900 patiënten bij zijn gekomen.

Verpleegafdelingen namen in de afgelopen dag 168 nieuwe patiënten op. Doordat er ook mensen zijn die de kliniek hebben verlaten, steeg het totale aantal patiënten op die zalen met 10 naar 1064.

Intensive care

Intensive cares namen 28 nieuwe patiënten op. Netto steeg het aantal opgenomen patiënten met 13 naar 286. Op 10 juni hadden de intensivisten voor het laatst zo veel mensen onder hun hoede.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gemiddeld ruim 176 nieuwe opnames per dag. Dat is de hoogste gemiddelde instroom sinds 21 mei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden