Clicky

 
Transport Online - Duitse deelstaten willen nu actie om lockdown te voorkomen

Duitse deelstaten willen nu actie om lockdown te voorkomen

Duitse deelstaten willen nu actie om lockdown te voorkomen
05-11-2021 11:36 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Premiers van Duitse deelstaten willen dat er nu actie wordt ondernomen om een lockdown en een overbelasting van de ziekenhuiszorg te voorkomen. Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt snel in het land en er worden steeds meer coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen.

"Als we nu te veel tijd nemen, eindigen we net als vorig jaar in een lockdown", heeft premier Michael Kretschmer van Saksen gezegd tegen radio Deutschlandfunk. Duitsland meldde vrijdag voor de tweede dag op rij een recordaantal besmettingen. Bij de gezondheidsautoriteiten waren binnen 24 uur 37.120 nieuwe gevallen gemeld.

Premier Bodo Ramelow van Thüringen meent dat het een kwestie van tijd is voordat er geen bedden meer zijn op de intensive cares van de ziekenhuizen. Op die afdelingen waren donderdag nog ongeveer 2500 bedden vrij. Begin oktober waren dat er volgens de cijfers van een organisatie voor ic-zorg nog zo'n 3100.

De gezondheidsministers van de zestien deelstaten overleggen sinds donderdag over de coronasituatie. Zij komen vrijdag met een verklaring over de strategie voor de winter. Duitse media maakten donderdag al bekend dat alle gevaccineerden een extra prik kunnen krijgen. De zogenoemde booster komt eerst beschikbaar voor risicogroepen en daarna voor alle andere geïnteresseerden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden