Clicky


 


Busje met zes personen te water, één dode

Busje met zes personen te water, één dode [+foto]
05-11-2021 11:28 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

TERNEUZEN - Bij de Westsluis aan de Buitenhaven in Terneuzen is vrijdagochtend een auto met daarin zes personen te water geraakt. Eén persoon, een 25-jarige man, kwam vast te zitten in het voertuig. Deze persoon is overleden, zo heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bevestigd.

Het bedrijfsbusje, eigendom van een schoonmaakbedrijf, raakte rond 08.55 uur door onbekende oorzaak te water bij de Westsluis. De hulpdiensten zijn na de melding massaal uitgerukt. Er zijn meerdere duikteams, ambulances en een traumahelikopter ingezet. Ook de KNRM werd gealarmeerd.

Het busje lag volgens de Veiligheidsregio tegen een binnenvaartschip aan. Eén van de inzittenden kon niet zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer ging ter plekke om deze persoon uit de auto te helpen maar dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn.

Volgens de Veiligheidsregio moest de brandweer aan boord van een kraanschip gaan om naar het schip te komen waarop het busje terecht was gekomen. Het kraanschip heeft het busje stabiel op het schip gezet. Het medisch team dat aan boord was gegaan, heeft vervolgens echter moeten vaststellen dat de persoon al was overleden. "Het schip vaart nu naar een veilige plek, waarna de brandweer de bevrijding van de persoon gaat starten", aldus de VRZ.

In totaal zaten er zes personen in het busje. De ambulanceteams zijn per boot naar de overige inzittenden van het busje gegaan. Deze waren aan boord van een schip gebracht. De vijf personen, vijf vrouwen in de leeftijd van tussen de 30 en 56 jaar, die het ongeluk hebben overleefd, zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt niemand meer vermist.

De vrouwelijke bestuurder was niet onder invloed ten tijde van het ongeval, meldt de politie.

De KNRM en de duikploeg van de brandweer zijn nog stand-by. Medewerkers van Multraship verlenen assistentie.
 

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Dave-Trans
  Dave-Trans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats