Clicky

 
Transport Online - DAF start serieproductie Nieuwe Generatie vrachtwagens

DAF start serieproductie Nieuwe Generatie vrachtwagens

DAF start serieproductie Nieuwe Generatie vrachtwagens
05-11-2021 11:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - Bij DAF in Eindhoven is donderdag de serieproductie gestart van een nieuwe generatie vrachtwagens. De officiële ‘Job One’-truck, een rode XG+ met 12,9 liter PACCAR MX-13-motor, werd door John Jorritsma (burgemeester van Eindhoven) en Harry Wolters (president-directeur van DAF) feestelijk overhandigd aan André Verbeek, directeur eigenaar van Verbeek Agra Vision.

DAF is de eerste truckfabrikant die een compleet nieuwe generatie trucks op de markt introduceert die ontwikkeld is tegen de achtergrond van de nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van voertuigafmetingen. 

“DAF is niet alleen de eerste maar ook de enige”, aldus president-directeur Harry Wolters. “Dat maakt dat onze nieuwe  trucks voor de lange afstand, de nieuwe XF, XG en XG+, een nieuwe maatstaf introduceren op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. Dat waren voor de Europese Commissie meteen ook de belangrijkste redenen om de truckindustrie letterlijk meer ruimte te geven om optimale cabines te ontwikkelen. Door het ontwerp aan de voorzijde met 16 centimeter te verlengen en maximaal aandacht te besteden aan de aerodynamica, wordt onder andere niet minder dan 10% brandstof bespaard en een vergelijkbare reductie van de CO2-uitstoot.”

Burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, verklaarde trots te zijn op ‘zijn’ stad Eindhoven, centrum van de ‘Brainport Regio’. “Het bruist in Eindhoven. Onze stad van Techniek, Design en Kennis. Dat DAF vandaag de serieproductie start van een nieuwe generatie revolutionaire vrachtwagens, high-tech producten, is daar een prachtig bewijs van.” 

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw voertuigplatform dat helemaal voorbereid is op toekomstige, alternatieve batterij-elektrische en waterstof aandrijflijnen, die momenteel bij DAF in ontwikkeling zijn.

De eerste, in serie geproduceerde truck van de nieuwe generatie werd afgeleverd aan André Verbeek, directeur/eigenaar van het Nederlandse Verbeek Agra Vision, dat zich toelegt op het nationale en internationale vervoer van pluimvee en broedeieren en een vloot van 30 voertuigen beheert, waarvan 25 DAFs.

De speciale XG+ gaat rijden bij dochteronderneming Hennentransport Hooijer. “Naast de hoogste betrouwbaarheid en lage kosten per kilometer is voor ons het uitstekende chauffeurscomfort een belangrijke reden om voor DAF te kiezen”, aldus André Verbeek. “Met het nieuwe topmodel XG+ zet DAF ook op dit vlak weer een nieuwe norm. In deze tijd van chauffeurstekorten is dat heel belangrijk.”

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden