Clicky

 
Transport Online - ADO Den Haag komt in Amerikaanse handen

ADO Den Haag komt in Amerikaanse handen

ADO Den Haag komt in Amerikaanse handen
04-11-2021 14:12 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een nieuwe eigenaar. Een woordvoerder van ADO wil dat nog niet bevestigen, maar de Haagse wethouders Anne Mulder (Financiën) en Hilbert Bredemeijer (Sport) laten via Twitter weten dat de club is overgenomen. Volgens het AD gaat het om de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt Football Holdings, dat ADO overneemt van het Chinese bedrijf United Vansen.

"Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers in Den Haag en omstreken", schrijft Mulder. "Als wethouder Financiën en Vastgoed, waaronder het stadion, ben ik blij dat we de club financieel hebben kunnen helpen en dat de overname rond is. Dat is goed voor ADO Den Haag en voor alle supporters."

Bredemeijer zegt "als supporter en sportwethouder" heel blij te zijn met de overname. "Eerste stap was begroting op orde voor dit seizoen. Met hulp van de gemeente lukte dat vorige maand. Dit is de tweede stap. De derde en vierde stap: de bedrijfsvoering en begroting moeten op orde en Haagse supporters moeten belangrijke rol krijgen. Nu samen bouwen aan de toekomst van onze trots ADO Den Haag!"

Roerige periode

ADO degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Dankzij steun van de gemeente Den Haag wist de financieel noodlijdende club onlangs de begroting voor dit seizoen rond te krijgen en zo te voorkomen dat de proflicentie zou worden ingetrokken.

Met de overname komt voor ADO een einde aan een roerige periode in Chinese handen. United Vansen nam de club in 2015 officieel over. De overname verliep moeizaam, omdat het maanden duurde voordat de Chinezen de beloofde 8 miljoen euro overmaakten naar de vorige eigenaar Mark van der Kallen. Ook daarna was er vaak gedoe over geld en uitgestelde betalingen. Het leidde twee keer tot een kort geding, de laatste in april van dit jaar. De rechtbank in Den Haag oordeelde toen dat United Vansen 2 miljoen euro moest overmaken aan ADO.

Het Chinese bedrijf was op dat moment al druk bezig om een koper te vinden voor de club. United Vansen onderhandelde onder meer met World Soccer Holdings, investeringsmaatschappij Cosinus Group Capital Partners en een groep rond clubicoon Martin Jol en vastgoedondernemer Jeroen Lentze. De club zelf sprak met miljonair Ad Nederlof. Uiteindelijk lijkt ADO nu in handen te komen van Bolt Football Holdings. Die investeringsmaatschappij werd vorig jaar al voor 97,48 procent eigenaar van de Belgische voetbalclub Waasland-Beveren, dat net als ADO degradeerde uit de hoogste afdeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden