Clicky

 Treinverkeersleiders ProRail krijgen compensatietoeslag

Treinverkeersleiders ProRail krijgen compensatietoeslag
04-11-2021 12:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Alle treinverkeersleiders en decentrale verkeersleiders van ProRail krijgen vanaf 1 december een compensatietoeslag, omdat ze heel veel flexibiliteit moeten opbrengen wegens het personeelstekort bij de spoorbeheerder. ProRail noemt de compensatietoeslag "een blijk van erkenning en waardering", omdat er veel van de verkeersleiders wordt gevraagd. "En dat zal nog wel enige tijd zo blijven, maar we zien in dat dit eigenlijk niet kan."

ProRail heeft in de afgelopen tijd treindiensten moeten schrappen, omdat er onvoldoende personeel voor de verkeersleidingsposten was. De spoorbeheerder heeft zestig mensen nodig om de roosters op een duurzame manier te kunnen vullen. In totaal wil ProRail 750 mensen in de verkeersleiding hebben, maar dat aantal wordt nu lang niet gehaald. Door maatregelen zitten er nu wel meer mensen in de opleiding, maar die kunnen pas vanaf de zomer van 2022 ingezet worden. ProRail denkt dat de bezettingsproblemen tot medio 2023 zullen voortduren.

Treinverkeersleiders draaien nu extra diensten, aldus de spoorbeheerder. Ze krijgen het verzoek eerder terug te komen van vakantie en moeten vrije dagen opgeven. Soms kunnen ze geen pauze nemen om de dienstregeling niet te laten ontsporen. ProRail informeert bij sectoren als de luchtverkeersleiding en de politie hoe zij omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats