Clicky

 
Transport Online - IEA: afspraken voldoende om opwarming te beperken tot 1,8 graden

IEA: afspraken voldoende om opwarming te beperken tot 1,8 graden

IEA: afspraken voldoende om opwarming te beperken tot 1,8 graden
04-11-2021 12:03 | Buitenland | auteur ANP

GLASGOW - De toezeggingen die landen hebben gedaan om klimaatverandering te bestrijden zijn voldoende om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,8 graad ten opzichte van pre-industriële tijden. Dat komt naar voren uit een nieuwe analyse van het Internationaal Energieagentschap (IEA), maakte directeur Fatih Birol bekend via Twitter tijdens klimaattop COP26.

Landen die hebben toegezegd dat ze klimaatneutraal worden moeten hun beloftes dan wel nakomen, benadrukt Birol. Ook moeten de afspraken worden uitgevoerd die zijn vastgelegd in een internationale overeenkomst om de wereldwijde uitstoot van het broeikasgas methaan terug te dringen. Dat 'methaanpact' kwam tot stand onder leiding van de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Birol noemt het "een grote stap vooruit" dat het al haalbaar lijkt te zijn om de opwarming te beperken tot 1,8 graad. Daarmee komt het halen van de doelstellingen uit het klimaatverdrag van Parijs van 2015 dichterbij. Destijds is afgesproken om te proberen de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad te houden. De IEA-topman benadrukte wel dat nog veel aanvullende maatregelen nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions