Clicky


Politie pakt bijna 60 aanhangers van Feyenoord in Berlijn op

Politie pakt bijna 60 aanhangers van Feyenoord in Berlijn op
04-11-2021 11:06 | Sport | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse politie heeft in Berlijn bijna zestig supporters van Feyenoord opgepakt. Zij wilden volgens de politie woensdagavond in de wijk Kreuzberg de confrontatie aangaan met aanhangers van 1. FC Union Berlin, donderdagavond de tegenstander van Feyenoord in de Conference League.

"We hebben een groep van 58 supporters preventief aangehouden", zegt een politiewoordvoerder tegen het ANP. "Ze hadden slagwapens bij zich en gedroegen zich verdacht." Het was voor de politie aanleiding om de groep op te pakken, uit vrees voor ongeregeldheden.

De politie pakte in de buurt ook dertien Duitse voetbalfans op. Zij zouden aanhangers zijn geweest van Union Berlin en Energie Cottbus, een andere Duitse club. Het is de bedoeling dat alle voetbalfans die zijn opgepakt tot na de wedstrijd vast blijven zitten op het politiebureau. Dat geldt ook voor de twee mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag werden aangehouden omdat ze Feyenoord-graffiti op een monumentaal stuk van de voormalige Berlijnse muur hebben geverfd. Ze zitten vast op verdenking van vernieling van openbare eigendommen.

Vuurwerk

Zo'n duizend Feyenoord-fans arriveerden woensdag al in Berlijn. Her en der werd vuurwerk afgestoken in de stad. Zeker 5200 supporters van de Rotterdamse club hebben een kaartje voor het duel in het Olympiastadion. Zij moeten donderdag flinke regenbuien trotseren in de Duitse hoofdstad. Berlijn zet zo'n 2700 agenten en ordebewakers in om alles in goede banen te leiden. Twee weken geleden liep het voorafgaand aan het duel tussen beide clubs in Rotterdam uit de hand.

De wedstrijd begint om 21.00 uur. Feyenoord gaat met 7 punten uit drie duels aan kop in groep E, Union Berlin heeft 3 punten.