Clicky

 
Transport Online - Kamer ziet weinig in inzet coronapas voor buitensport

Kamer ziet weinig in inzet coronapas voor buitensport

Kamer ziet weinig in inzet coronapas voor buitensport
03-11-2021 19:19 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een groot deel van de Tweede Kamer zet grote vraagtekens bij het voornemen van het kabinet om ook voor toegang tot het sportveld een coronapas te vragen. Partijen uit zowel de coalitie als de oppositie vragen zich af of het voorstel wel bijdraagt aan de strijd tegen het coronavirus, en of naleving ervan wel goed te controleren is.

Het kabinet wil dat volwassen toeschouwers en sporters alleen toegang krijgen tot het voetbalveld en de atletiekbaan met een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Onder meer de KNVB deed, samen met sportkoepel NOC*NSF, al een beroep op de Kamer om het plan van tafel te halen.

VVD'er Aukje de Vries, die in principe het volledige maatregelenpakket steunt, had "nog wel een vraag over het buitensporten". Het Outbreak Management Team adviseert immers niet voor buitensport een coronapas te vragen.

Buitenterassen

Ook het CDA heeft "veel moeite dat ook bij buitenterrassen en met name buitensport de QR-code moet worden getoond", aldus Kamerlid Joba van den Berg. "Sporten is goed voor de gezondheid en verbindt mensen", zegt de christendemocraat. Ze wil dat demissionair zorgminister Hugo de Jonge het voorgenomen besluit toelicht.

"Haal deze meteen maar uit het pakket", zegt Attje Kuiken over het plan voor de amateursport. Zij verwijst naar burgemeester Hubert Bruls (voorzitter van het Veiligheidsberaad) die zegt dat het inzetten van zo'n toegangspas rond het sportpark niet te handhaven is. Ook D66'er Jan Paternotte vraagt zich af of de naleving van de maatregel wel goed te controleren is.

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld wil van het kabinet weten wat de logica van de maatregel is, "terwijl we weten dat transmissie in de buitenlucht nauwelijks voorkomt". Ze vermoedt dat het een "afleidingsmanoeuvre" van het kabinet is, waarmee het de Kamer tegemoet kan komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden