Clicky

 
Transport Online - Partnership Volkswagen met EIT Innoenergy voor CO2 neutrale mobiliteit

Partnership Volkswagen met EIT Innoenergy voor CO2 neutrale mobiliteit

Partnership Volkswagen met EIT Innoenergy voor CO2 neutrale mobiliteit

BERLIJN - Volkswagen en EIT Innoenergy, ‘s werelds leidende innovatiehub voor duurzame energie, slaan de handen ineen om Co2 neutrale mobiliteit te bevorderen. De organisaties streven ernaar om met hun samenwerking bij te dragen aan het koolstofarm maken van de transportsector en een snellere verschuiving naar elektromobiliteit. Met de samenwerking wordt Volkswagen een nieuwe aandeelhouder van EIT InnoEnergy.

Jens Wiese, Head of Group M&A, Investment Advisory and Partnerships bij Volkswagen AG, zegt: “Om de transportsector koolstofarm te maken, hebben we een breed scala aan innovaties nodig. Naast onze eigen activiteiten zullen we in de toekomst ook steeds meer een beroep doen op de samenwerking met start-ups om dit te bereiken. De samenwerking met EIT InnoEnergy helpt ons de meest veelbelovende bedrijven uit alle gebieden van de energietransitie te vinden, die wij vervolgens kunnen ondersteunen bij het bouwen van een positieve businesscase.”

Diego Pavia, CEO van EIT InnoEnergy voegt toe: “De transportsector bevindt zich midden in een van de grootste transformaties ooit. Autoproducenten staan voor een keuze: aansturen of gedreven worden. Volkswagen grijpt de kans om zichzelf in de voorhoede van deze verandering te plaatsen. Dat maakt ons nog trotser met Volkswagen als nieuwe aandeelhouder, en zal onze samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Er zit enorm potentieel in het bundelen van de krachten van onze 300 startups uit alle duurzame energie disciplines en het enorme potentieel van Volkswagen, om de decarbonisatie van de transportsector te versnellen."

Volkswagen en EIT InnoEnergy kunnen terugkijken op meer dan vijf jaar samenwerking. Als belangrijke spelers in de European Battery Alliance (EBA) zijn ze sterk betrokken bij de ontwikkeling van een internationaal concurrerende Europese batterij-industrie. De jaarlijkse bijdrage aan het BBP zal vanaf 2025 naar verwachting 250 miljard euro bedragen en vier miljoen directe en indirecte banen creëren. De twee bedrijven zijn eveneens beiden investeerders in de Zweedse groene staalproducent H2 Green Steel en het Zweedse batterijbedrijf Northvolt. Volkswagen kondigde op zijn “Power Day” in maart van dit jaar aan dat het in de aanloop naar 2030 zes gigafabrieken in Europa zou bouwen, samen met partners met een totale output van 240 gigawattuur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions