Clicky

 
Transport Online - Twee verdachten in Almere aangehouden voor versturen van drugspakketten

Twee verdachten in Almere aangehouden voor versturen van drugspakketten

Twee verdachten in Almere aangehouden voor versturen van drugspakketten
03-11-2021 12:21 | Misdaad | auteur Redactie

ALMERE - De politie heeft dinsdag twee verdachten aan gehouden voor het versturen van postpakketten met drugs naar Thailand. Het gaat om een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Almere. De medewerkers van het Post Interventieteam van de Landelijke Eenheid kwamen de twee verdachten op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, meldt de politie.

Naar aanleiding van het inleveren van de postpakketten met drugs werden de verdachten geïdentificeerd. Na de aanhoudingen werden nog doorzoekingen in twee woningen gedaan. Tijdens de doorzoekingen werden onder andere verdovende middelen, een balletjespistool, wapenstok en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden