Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gaat naar 2000 stijgen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gaat naar 2000 stijgen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gaat naar 2000 stijgen
03-11-2021 11:11 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gaat in de komende weken stijgen naar ongeveer 2000. Nu behandelen ziekenhuizen iets meer dan 1300 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het aantal coronapatiënten op de ic's gaat in de komende weken stijgen van ongeveer 250 naar ongeveer 500.

Die berekening heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en bestuurder van ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam, woensdag gedeeld met de Tweede Kamer. "Dat is de piek waarvan was voorspeld dat we die in januari zouden bereiken. Die gaan we in november al halen", aldus Kuipers.

Volgens Kuipers loopt de stijging van de bezetting in de ziekenhuizen gelijk aan vorig jaar, maar dan met drie weken vertraging. "Het is copy-paste exact hetzelfde. Wat we nu op 1 november zien, gebeurde vorig jaar op 12 oktober."

Kuipers verdedigde de vaccinaties. "Ze werken sterk. Je zou rustig de stelling kunnen verdedigen dat als iedereen in Nederland gevaccineerd was, er van de huidige 1300 opgenomen patiënten meer dan duizend niet in het ziekenhuis zouden hebben gelegen. Dan hadden 250 mensen in de ziekenhuizen gelegen, was er niets aan de hand geweest en hadden we niet hoeven spreiden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden