Clicky

 
Transport Online - EU-parlement alleen nog toegankelijk met coronapas

EU-parlement alleen nog toegankelijk met coronapas

EU-parlement alleen nog toegankelijk met coronapas
03-11-2021 10:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Europarlementariërs en hun medewerkers, journalisten en bezoekers komen vanaf woensdag alleen nog met een coronapas het EU-parlement binnen. Voorzitter David Sassoli heeft dat besloten vanwege de nieuwe golf besmettingen. Het laten meten van de lichaamstemperatuur bij aankomst en het dragen van een mondkapje blijven tegelijk verplicht.

De maatregel, die sinds begin september al gold voor extern bezoek, blijft voorlopig tot eind januari van kracht. Volgens Sassoli kan met het Covid Certificaat, waarmee de houder kan aantonen dat hij ingeënt is tegen het virus, beschermd is door een eerdere besmetting of negatief getest is, het werk fysiek weer worden opgepakt in de gebouwen in Brussel en Straatsburg. Het Europees Parlement werkt al sinds het begin van de uitbraak in 2020 helemaal of deels vanuit huis.

De laatste tijd komen er echter weer steeds meer mensen naar de vergaderzalen. De coronapas 'garandeert veiligheid' bij persoonlijke aanwezigheid, stelt het dagelijks bestuur van het parlement.

Het besluit stuit in sommige kringen op verontwaardiging en verzet. Het Europees Parlement behoort als "huis van de democratie toegankelijk te blijven voor een ieder. Dit is een nieuwe stap in de richting van vaccinatiedwang", zei SGP'er Bert-Jan Ruissen. Collega Rob Roos (JA21) spreekt van "een gitzwarte dag voor de democratie".

Ruissen en enkele medestanders hebben Sassoli een protestbrief geschreven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden