Clicky

 
Transport Online - De Jonge: nieuwe coronamaatregelen zullen altijd pijn doen

De Jonge: nieuwe coronamaatregelen zullen altijd pijn doen

De Jonge: nieuwe coronamaatregelen zullen altijd pijn doen
02-11-2021 11:36 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het is onvermijdelijk dat de maatregelen die het kabinet vanavond aankondigt nieuwe beperkingen met zich meebrengen en dat die pijn doen. "Anders werken ze niet", zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge voorafgaand aan het overleg met een aantal ministers waarin definitieve besluiten genomen worden.

Nieuwe maatregelen zijn onvermijdelijk "omdat we zien dat de cijfers in de ziekenhuizen oplopen", aldus de minister. Ingrijpen is volgens het kabinet nodig om de zorg toegankelijk te houden "voor iedereen". De Jonge zegt die maatregelen op een "eerlijke en evenwichtige manier" te willen treffen.

Ingewijden meldden maandag dat het kabinet de mondkapjes in publieke binnenruimten en bij contactberoepen vanaf vrijdag terug wil brengen. Verder is het idee dat op meer plaatsen om een coronapas gevraagd zal worden, zoals in de sportschool en op zogenoemde doorstroomlocaties zoals musea. Het thuiswerkadvies wordt waarschijnlijk ook aangescherpt. Mensen moeten zo mogelijk de helft van hun werk vanuit huis gaan doen.

Hoger onderwijs

Het kabinet bereidt ook de invoering van de coronapas in het hoger onderwijs voor, mocht dat later nodig blijken. Het is de bedoeling dat de plannen hiervoor zo snel mogelijk klaargemaakt worden om naar de Tweede Kamer te gaan. Die moet eerst akkoord gaan met de uitbreiding van de coronapas naar het mbo, hbo en de universiteiten.

De invoering hiervan zal nu nog niet aangekondigd worden, zei demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven dinsdag. "We hebben altijd gezegd dat wat er ook gebeurt, onderwijs zoveel mogelijk open moet blijven. En dat is ook de inzet vandaag."

De plannen zijn de voorbije dagen voorbereid en besproken naar aanleiding van een advies van het Outbreak Management Team (OMT). De nieuwe maatregelen worden dinsdagavond om 19.00 uur bekendgemaakt tijdens een persconferentie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions