Clicky

 
Transport Online - Zwaarwerkregeling Transport & Logistiek is klaar

Zwaarwerkregeling Transport & Logistiek is klaar

Zwaarwerkregeling Transport & Logistiek is klaar

UTRECHT - De FNV heeft samen met ander cao-partijen in de cao Beroepsgoederenvervoer 2021 - 2023 afgesproken om een regeling te maken voor mensen met een zwaar beroep. Dankzij deze regeling kunnen zij eerder stoppen met werken. Na het cao-akkoord zijn cao-partijen in een werkgroep aan de slag gegaan om de regeling uit te werken.

Op 1 november 2021 hebben cao-partijen de regeling definitief vastgesteld. Vanaf 1 november 2021 kunnen medewerkers die voldoen aan de voorwaarden zich aanmelden voor de regeling. Dat kan via de website www.zwaarwerkregelingvervoer.nl

Wie kan gebruikmaken van de regeling?

De regeling is een tijdelijke regeling. Deelname is mogelijk vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2025. Doelgroep zijn de geboortejaren 1955 tot en met september 1961. Om te kunnen deelnemen aan de zwaarwerkregeling gelden een aantal voorwaarden.

De regeling is in nauw overleg met verschillende partijen tot stand gekomen. Daarbij speelt ook het Pensioenfonds Vervoer een belangrijke rol. Een deel van de gegevens over de voorwaarden zijn bij het pensioenfonds bekend. Het pensioenfonds gaat de potentiële deelnemers daarover met een brief informeren. Samen met deze gegevens kan de deelnemer toetsen of hij in aanmerking komt voor de uitkering.

De eerste groep die nu een brief krijgt is groot en omvat de geboortejaren 1955, 1956, 1957 en 1958. Vanaf nu zullen iedere maand diegene die 3,5 jaar voor de AOW-leeftijd zitten een brief ontvangen.

Deelnemers kunnen een afspraak maken met een van de pensioenconsulenten van het pensioen. Die kan adviseren over de financiële gevolgen van het combineren van de uitkering met je pensioen.

Uitvoering regeling

De regeling wordt uitgevoerd door WW plus onder verantwoordelijkheid van de Stichting RVU Beroepsgoederenvervoer waar cao-partijen het bestuur vormen.

Door de start van de regeling kan het druk worden met de aanmeldingen en de pensioenadviezen. Voor deelnemers die op 1 januari 2022 willen gaan deelnemen, is de aanmeldtermijn kort. Er zijn voorbereidingen getroffen om de drukte aan te kunnen. Desondanks kan drukte er toe leiden dat beantwoording wat langer duurt of dat WW plus en het pensioenfonds wat moeilijker bereikbaar zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats