Clicky


Dodental door instorten flatgebouw Nigeria loopt op

Dodental door instorten flatgebouw Nigeria loopt op
02-11-2021 10:36 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LAGOS - [update 16:30] Het aantal doden door het instorten van een torenflat in aanbouw in de Nigeriaanse stad Lagos loopt op. Inmiddels zijn vijftien slachtoffers geteld, melden de hulpdiensten. Ook konden negen mensen levend onder het puin vandaan worden gehaald.

Een overlevende zei dat er tientallen mensen in het complex waren toen het maandagmiddag als een kaartenhuis instortte. Ook de eigenaar, een vooraanstaand projectontwikkelaar, bevond zich op de bouwplaats in de chique wijk Ikoyi.

Het leger is ingezet om puin te ruimen en naar slachtoffers te zoeken. De luxe flat in aanbouw had 21 verdiepingen. Volgens de plannen zou het gebouw niet meer dan vijftien verdiepingen gaan tellen.

Het instorten van gebouwen komt regelmatig voor in Nigeria, waar de bouwregelgeving slecht wordt nageleefd en gebruik wordt gemaakt van materialen van ondermaatse kwaliteit. Nigeriaanse media stellen dat een onderneming zich vorig jaar al uit het project had teruggetrokken uit zorgen over de stabiliteit van de constructie. De autoriteiten hebben een onderzoek gelast.