Clicky

 
Transport Online - Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij in trein maandenlang voorbereid

Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij in trein maandenlang voorbereid

Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij in trein maandenlang voorbereid
02-11-2021 10:14 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TOKIO - De als Joker verkleedde verdachte van het steekincident in Japan had zijn aanval maandenlang voorbereid. De aanval vond zondag op Halloween plaats in een trein in Tokio, omdat de man volgens de Japanse politie en media "veel mensen wilde doden".

De politie denkt dat Kyota Hattori (24) mogelijk al in juni begon met voorbereidingen voor zijn aanval. Toen nam de man ontslag en verbleef hij vervolgens in diverse steden op zijn route naar Tokio, waar hij een maand geleden arriveerde. De verdachte heeft verklaard "dat dingen niet goed gingen met werk en vrienden".

Hattori verwondde in een trein meerdere passagiers met een op internet aangeschaft mes en stichtte ook een brand. Passagiers renden in paniek door het treinstel en klommen via de ramen naar buiten. De toestand van een slachtoffer met meerdere steekwonden is ernstig. Zestien anderen zijn voor lichte verwondingen behandeld, met name voor het inademen van rook.

Agenten wisten Hattori ter plekke aan te houden. Eerder werd al bekend dat hij had verklaard mensen te willen te doden en de doodstraf te willen. De 24-jarige was gekleed als de hoofdpersonage uit de film Joker. Dat karakter, een schurk, komt ook voor in de Batmanfilms- en stripverhalen. Hattori zou een fan zijn van het duistere personage.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden