Clicky


Opnieuw uitval op het spoor door personeelstekort ProRail

Opnieuw uitval op het spoor door personeelstekort ProRail
01-11-2021 16:23 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - [update 20:03 uur] Weer vallen treinen uit omdat de verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail onderbezet is. Dinsdagochtend rijden daardoor tussen 07.00 en 09.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Ook naar Rhenen rijden geen treinen vanuit de domstad. NS meldt dat dinsdag geen bussen worden ingezet op het traject. Doorgaande reizigers wordt aangeraden via Den Bosch te reizen.

Tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen rijden ook geen treinen dinsdagochtend tussen 07.00 en 09.00 uur. Connexxion zet bussen in om de reizigers alsnog te kunnen vervoeren.

Het tekort aan verkeersleiders speelt ProRail al langer parten. Om die reden worden vaker treinen noodgedwongen uit de dienstregeling geschrapt. Volgens de spoorbeheerder is dat tot nu toe met name in de vakantieperiodes gebeurd. "We proberen landelijk te scannen waar het nodig is om mensen op korte termijn in te zetten, maar dat lukt simpelweg niet altijd", aldus een woordvoerder. "Dat is natuurlijk heel vervelend."

De spoorbeheerder verwacht rond 2023 het personeelstekort "zo veel mogelijk opgelost te hebben. We er zullen er alles aan doen om het te voorkomen, maar tot die tijd heb je kans dat dit zo nu en dan zal voorkomen." ProRail heeft onder meer gepensioneerden en oud-medewerkers gevraagd tijdelijk in te vallen wanneer er gaten vallen, aldus de zegsman.