Clicky

 
Transport Online - Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds begin juni

Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds begin juni

Hoogste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds begin juni
01-11-2021 14:35 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot het hoogste niveau sinds 1 juni. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt maandag dat nu in totaal 1212 mensen behandeld worden vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 90 meer dan zondag. Zo'n grote stijging is sinds eind april niet meer voorgekomen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 976 coronapatiënten, 74 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal coronagevallen toe met 16 tot 236.

In de afgelopen 24 uur werden er 123 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 18 nieuwe patiënten opgenomen.

De ziekenhuisorganisatie wijst erop dat de Covidbezetting in de ziekenhuizen afgelopen week "behoorlijk is gestegen", voornamelijk op de verpleegafdelingen. "Hetzelfde geldt voor de instroom van coronapatiënten. Er zijn geen signalen dat de stijging in de Covidbezetting afneemt", aldus het LCPS in een toelichting.

Sinds een kleine twee weken is het LCPS weer begonnen met het spreiden van patiënten tussen de regio’s om de druk op de zorg te ontlasten. Afgelopen etmaal moesten er 3 coronapatiënten overgebracht worden naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden