Clicky

 
Transport Online - Politie onderzoekt beeld waarop agent arrestant lijkt te schoppen

Politie onderzoekt beeld waarop agent arrestant lijkt te schoppen

Politie onderzoekt beeld waarop agent arrestant lijkt te schoppen
01-11-2021 13:52 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie in Den Haag onderzoekt beelden waarop een agent een arrestant die op de grond ligt, lijkt te schoppen. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van Omroep West en RTL Nieuws. In een video die maandagochtend rondgaat op sociale media, is te zien hoe een agent met wapenstok naar de op de grond liggende arrestant loopt en een schoppende beweging maakt, onder toeziend oog van een andere agent. Daarna lijken beide agenten ook hun wapenstok te gebruiken tegen de arrestant.

"We zijn bekend met de beelden en onderzoeken wat zich heeft voorgedaan, ook voorafgaand aan de arrestatie", zegt de woordvoerster. De beelden zijn van zondag bij het Joubertplantsoen in Den Haag. Daar werden meerdere mensen aangehouden "nadat agenten werden geconfronteerd met excessief geweld door een groep van meer dan vijftig personen", aldus de politie. De agenten zijn onder andere geslagen en geschopt en bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk.

De politie stelt in een verklaring dat het onder strenge voorwaarden geweld mag gebruiken en als dit is gebeurd, het altijd achteraf getoetst wordt. De confrontatie met de groep begon rond 13.30 uur op het Paul Krugerplein en verplaatste zich naar het plantsoen. Meerdere mensen zouden knuppels en zwaar vuurwerk bij zich hebben gehad en gezichtsbedekkende kleding hebben gedragen. In totaal werden negen mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Volgens Omroep West speelde het voorval rondom een demonstratie tegen het coronabeleid. Die zou volgens RTL Nieuws zijn georganiseerd door de '4 juli beweging'. Hoewel onduidelijk is of de arrestant bij de demonstratie hoorde, schrijft de beweging op de eigen Facebookpagina "een strafzaak" te beginnen "tegen deze misdadigers".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats