Clicky

 
Transport Online - Vertraging verkeer Afsluitdijk door nieuwe werkzaamheden

Vertraging verkeer Afsluitdijk door nieuwe werkzaamheden

Vertraging verkeer Afsluitdijk door nieuwe werkzaamheden
01-11-2021 12:38 | Weer en Verkeer | auteur ANP

KORNWERDERZAND - Verkeer op de Afsluitdijk moet de komende vier maanden rekening houden met vertragingen door werkzaamheden aan een sluis. Rijkswaterstaat meldt dat een van de twee vaarwegen bij het Friese Kornwerderzand vanaf maandag tot en met 6 maart volgend jaar is gesloten, waardoor de brug langer open kan staan dan normaal. Wegverkeer kan tien tot vijftien minuten vertraging oplopen.

De Afsluitdijk is van dinsdag 23 november 19.00 uur tot woensdag 24 november 05.00 uur helemaal gesloten voor wegverkeer door werkzaamheden. Verkeer moet dan omrijden via de Houtribdijk (N307) tussen Enkhuizen en Lelystad.

De gehele Afsluitdijk wordt versterkt om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater. Rijkswaterstaat noemt de werkzaamheden aan de Afsluitdijk een "omvangrijke renovatie". "Dit zal ook nog zeker twee tot drie jaar duren", aldus een woordvoerder.

De werkzaamheden aan de verbinding tussen Noord-Holland en Friesland, uitgevoerd door onder meer bouwbedrijf BAM, leverden de afgelopen twee jaar al eerder vertragingen op voor verkeer.

Foto's

  • Scania Vabis
    Scania Vabis
  • BAM
    BAM
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden