Clicky

 
Transport Online - Meer dan vijf miljoen mensen overleden aan Covid-19

Meer dan vijf miljoen mensen overleden aan Covid-19

Meer dan vijf miljoen mensen overleden aan Covid-19
01-11-2021 11:33 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

BALTIMORE - Meer dan vijf miljoen mensen wereldwijd zijn overleden aan Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat komt naar voren uit de statistieken die de Amerikaanse Johns Hopkins University over het virus bijhoudt.

De laatste miljoen sterfgevallen werden in meer dan 110 dagen geregistreerd. Er waren bijna negentig dagen nodig om de grens van drie en vier miljoen te passeren. Het tempo waarin nu doden worden gemeld is vergelijkbaar met die van het eerste jaar van de pandemie. Er overlijden dagelijks duizenden coronapatiënten.

Van de laatste miljoen meldingen is maar liefst 14 procent afkomstig uit de Verenigde Staten. Rusland staat op de tweede plaats met 10 procent, gevolgd door Indonesië en Brazilië met allebei 8 procent. Mexico volgt daarna met 5 procent. De rest van de wereld is verantwoordelijk voor de overige 55 procent van de registraties.

De Amerikaanse universiteit baseert zich op de officiële cijfers die landen zelf doorgeven. Het werkelijke dodental ligt hoger, omdat niet alle coronagerelateerde sterfgevallen als zodanig worden geregistreerd. Dat geldt ook voor het aantal besmettingen. Volgens Johns Hopkins University is bijna een kwart miljard infecties vastgesteld.

De eerste besmettingen werden eind 2019 vastgesteld in de Chinese stad Wuhan. In de maanden daarop verspreidde het virus zich ook naar andere landen. De wereld heeft te maken gehad met drie grote coronagolven. Het sterftepercentage nam bij elke golf af.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden