Clicky

 
Transport Online - Ryanair maakte in derde kwartaal weer winst

Ryanair maakte in derde kwartaal weer winst

Ryanair maakte in derde kwartaal weer winst
01-11-2021 08:50 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

DUBLIN - Prijsvechter Ryanair heeft in het derde kwartaal van dit jaar, het tweede van zijn gebroken boekjaar, weer zwarte cijfers geschreven. De Ierse luchtvaartmaatschappij werd daarbij geholpen door de aantrekkende vraag naar zomervakantievluchten.

Ryanair sloot de drie maanden tot en met september af met een winst van 225 miljoen euro. Daarbij rekent de maatschappij op een aanhoudend sterke vraag naar vliegtickets in de doorgaans minder drukke winterperiode.

Het was voor Ryanair de eerste kwartaalwinst sinds het begin van de coronacrisis, die onder meer zorgde voor grote problemen in de luchtvaartsector. Vooral de versoepelingen van de reisbeperkingen in met name het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor Ryanair, deden de maatschappij goed. In het afgelopen kwartaal zaten vliegtuigen in doorsnee voor 80 procent vol.

Voor het hele boekjaar rekent het Ierse concern nog wel op een verlies tot 200 miljoen euro. Dat komt ook omdat het bedrijf reizigers door middel van kortingen probeert het vliegtuig in te lokken.

De onderneming overweegt verder haar beursnotering aan de Londen Stock Exchange te beëindigen. Volgens het concern heeft het Britse vertrek uit de Europese Unie ervoor gezorgd dat de handel in aandelen minder is geworden. In december verbood de luchtvaartmaatschappij mensen van buiten de EU, waaronder Britten, om gewone aandelen Ryanair te kopen. Ook schrapte de maatschappij het stemrecht van de houders van aandelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions