Clicky

 
Transport Online - Gewonden bij mesaanval en brandstichting in trein Tokio

Gewonden bij mesaanval en brandstichting in trein Tokio

Gewonden bij mesaanval en brandstichting in trein Tokio
31-10-2021 14:44 | Buitenland | auteur ANP/AFP

TOKIO - [update 23:55 uur] Zeker tien mensen zijn zondag gewond geraakt toen een 24-jarige man in een trein in Tokio passagiers aanviel met een mes. Hij zou zich hebben verkleed als het karakter 'The Joker' uit de Batmanfims. Volgens Japanse media zou hij ook geprobeerd hebben om brand te stichten. De politie heeft een verdachte aangehouden. De man zou zich daarbij niet hebben verzet.

De aanval had plaats rond 20.00 uur lokale tijd, toen de trein stilstond op het Kokuryo-station in de Japanse hoofdstad. Wat zich precies heeft afgespeeld is onduidelijk, maar volgens mediaberichten sprenkelde de man een vloeistof in het treinstel. Op foto's en video's is te zien dat er brand is in het treinstel en dat mensen in paniek door de ramen naar buiten klimmen.

Geweldsmisdrijven zijn zeldzaam in Japan. Toch is het land in de afgelopen jaren meerdere malen opgeschrikt door aanvallen met messen waarbij willekeurige slachtoffers vielen. In augustus raakten negen mensen gewond toen een man reizigers aanviel in een forensentrein in Tokio. In juni 2008 reed een man met een vrachtwagen in op een menigte in Tokio, sprong uit het voertuig en begon op voetgangers in te steken. Daarbij vielen zeven doden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats