Clicky


MVV - Roda JC gestaakt na vuurwerk op veld en ingrijpen ME

MVV - Roda JC gestaakt na vuurwerk op veld en ingrijpen ME [+foto's&video]
29-10-2021 22:18 | Sport | auteur ANP

MAASTRICHT - De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond gestaakt. Scheidsrechter Joey Kooij besloot de spelers vlak voor rust naar de kleedkamers te sturen omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Vervolgens moest de ME eraan te pas komen om supporters van het veld te halen. Daarbij werden ook klappen uitgedeeld.

Omdat de onrust daardoor alleen maar toenam, besloot Kooij ruim een half uur later de Limburgse derby in Maastricht definitief niet meer te hervatten. De stand was nog 0-0.

Kooij gaf bij ESPN aan dat de problemen al in de 16e minuut begonnen. "Een speler werd bij een hoekschop met van alles en nog wat bekogeld. We hebben laten omroepen dat dit niet kan. Daarna bleef het even rustig, tot in de 42e minuut met vuurwerk werd gegooid. Vervolgens waren er ook ongeregeldheden op de tribune. Daarom hebben we besloten van het veld te gaan."

De rust keerde niet terug. Kooij: "Uiteindelijk heeft de burgemeester de beslissing genomen dat we niet verder konden. We hadden met alle partijen overlegd, inclusief de veiligheidscoördinatoren. Het is jammer dat het zo gelopen is. Hoe het nu verder gaat, is aan de KNVB. Ik denk dat daar de komende dagen wel meer duidelijk over wordt."

Trainer Jurgen Streppel van Roda JC sprak van een terechte beslissing. "Dit gaat nergens meer over. Ik snap niet meer wat er de afgelopen weken in het betaald voetbal gebeurt, kennelijk is men gek aan het worden", aldus de trainer bij ESPN, verwijzend naar meerdere incidenten bij uiteenlopende wedstrijden. "Ik voel me niet veilig meer en ik ben wel verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn spelers."

Streppel: "Wij als spelers en trainers gaan goed met elkaar om. De scheidsrechter floot goed, eigenlijk was er niets aan de hand. Toch ging het helemaal mis. Dit is absurd."

Coach Klaas Wels van MVV sloot zich daarbij aan. "Onderlinge rivaliteit is goed, dat hoort bij voetbal. Maar het moet wel binnen de perken blijven. Dat was hier niet het geval. Met fakkels naar elkaar gooien heeft niets meer met voetbal te maken."

De poorten van het stadion gingen rond 21.45 uur weer open. De ME bleef aanwezig om het vertrek van de supporters veilig te laten verlopen. Vooralsnog heeft de politie geen aanhoudingen verricht in Maastricht.