Clicky

 
Transport Online - Meer dan 1000 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Meer dan 1000 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Meer dan 1000 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen
29-10-2021 14:21 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Voor het eerst sinds 5 juni liggen er meer dan 1000 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal houden nu 1021 Covid-patiënten een ziekenhuisbed bezet. Donderdag waren dat er nog 944.

Het aantal mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen neemt de afgelopen dagen snel toe. Een week geleden lagen er nog minder dan 700 coronapatiënten op de intensive cares en verpleegafdelingen. Begin oktober behandelden de ziekenhuizen nog iets meer dan 400 Covidpatiënten. Dus in vier weken kwamen er per saldo zo'n 600 bij.

De verpleegafdelingen behandelen momenteel 804 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 63 meer dan een etmaal geleden. Er werden 149 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen opgenomen. De laatste vier dagen kwamen er elke dag meer dan 100 nieuwe mensen met Covid-19 op de verpleegafdelingen bij.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares nam met 14 toe tot 217. Er werden 26 nieuwe coronapatiënten op een ic opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of werden verplaatst naar een verpleegafdeling steeg de totale bezetting minder hard.

Bij elkaar werden er afgelopen 24 uur dus 175 nieuwe mensen met ernstige Covidklachten in de ziekenhuizen opgenomen. Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames in één dag sinds 19 mei.

Om de druk op de ziekenhuizen zo veel mogelijk te spreiden, kunnen patiënten tussen regio's worden verplaatst. Donderdag werden er twee coronapatiënten verplaatst naar een andere regio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden