Clicky

 
Transport Online - Afzetprijzen industrie ruim 17 procent hoger in september

Afzetprijzen industrie ruim 17 procent hoger in september

Afzetprijzen industrie ruim 17 procent hoger in september
29-10-2021 10:29 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in september gemiddeld 17,1 procent hoger dan in september 2020, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 15,1 procent duurder dan een jaar eerder.

Sterke stijging olieprijzen

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In september kostte een vat ruwe North Sea Brent gemiddeld bijna 64 euro. Dat was 78,5 procent meer dan een jaar eerder. In augustus 2021 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie bijna 60 euro, 57 procent meer dan een jaar eerder.

Producten van de aardolie-industrie waren in september 81,3 procent duurder dan in september 2020. In augustus lagen de prijzen 52,2 procent hoger dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in september 36,7 procent hoger dan een jaar eerder. In augustus lagen de prijzen 36,2 procent hoger dan in augustus 2020.

In alle bedrijfsklassen van de industrie lagen de prijzen in september hoger dan een jaar eerder.

Afzetprijzen industrie stijgen in september

De afzetprijzen van de industrie zijn in september ten opzichte van augustus met 1,1 procent gestegen. De prijzen op de binnenlandse markt namen met 0,9 procent toe, de prijzen op de buitenlandse markt met 1,3 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden